Companya de viatge

   Fa només un parell de dies he perdut una companya de viatge. Sí, una companya de viatge, no trobo cap altra expressió per definir-la, tot plegat és una mica complicat. De fet, mai ens havíem acabat de portar bé, teníem una espècie de relació amor-odi, però després de tant de temps de conèixe’ns, no sé, potser per rutina o per costum, li vaig acabar agafant cert afecte. D’aquelles relacions que no els hi dones importància però que a fi i a cap, formen part de la teva vida.
   Feia molts anys que ens coneixíem, va ser de sobte, un dia a l’escola, i des de llavors no ens vam separar. Ho vam compartir tot, sense adonar-nos però sempre juntes: a l’institut, amb els amics, els nòvios, les festes, a la facultat, a la feina, tot. Ella em feia veure les coses des d’una altra perspectiva, més senzilla, sense arestes, com si tot fos un somni, una nebulosa. Sota la seva influència tot era diferent, i jo no me n’adonava, m’hi havia acostumat.
   Però un dia, no fa massa, no vaig poder més. Vaig adonar-me que la nostra relació no era sana, que m’havia creat una dependència, i que jo no podia continuar d’aquella manera, influenciada per una visió distorsionada de la realitat. I que per molt temps que haguéssim compartit, havia de desfer-me d’ella, pel meu propi benestar. Així que, omplint-me de valor, i superant la por al canvi, vaig prendre una decisió. Després de quasi vint anys juntes, fa només un parell de dies, vaig deixar-la enrera: vaig operar-me la miopia. I ara, ho veig tot més clar.
Gràcies, Dr Elies

2 pensaments sobre “Companya de viatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s